Menu

Google Pixel 7a review: Bekend recept

Een ontzettend goede camera, prima prestaties én schone Androidsoftware met lange updates voor €510. Dit is de Google Pixel 7a!

Met de Google Pixel 7a zet Google duidelijk de inmiddels bekende lijn van de Pixel-serie voort. Het toestel is voor een middenklasser erg uitgebreid en luxe en heeft bovendien een geweldige camera. De keuze van Google om zich vooral te focussen op een goede camera, degelijke chipset en fijne software pakt goed uit en extra’s zoals draadloos laden en een waterdichte behuizing van luxe materialen zijn een mooie bonus. Échte missers maakt de Pixel 7a bovendien niet, hoewel ik de batterij liever wat beter had gezien en het scherm niet de beste in zijn klasse is.

Met een releaseprijs van €509 is de Google Pixel 7a iets duurder dan zijn voorganger, die €50 minder kostte. Dat is gezien de stijgende inflatie niet gek, maar maakt ‘m nu de prijzen nog niet gezakt zijn wel een lastige aanrader tegenover de Google Pixel 7 die inmiddels wél een stuk goedkoper is. Dat toestel koop je voor €50 meer, en biedt daarvoor een wat groter en beter scherm en een beter camerasysteem. Zodra het prijsverschil tussen de twee wat genormaliseerd is, wordt de Google Pixel 7a ongetwijfeld wel een erg interessante keuze.

Check de actuele prijzen van de Google Pixel 7a inclusief abonnement op Telefoon.nl