Menu

Nothing Phone (2) review: eigenzinnige subtopper maakt indruk

Deze subtopper die je vanaf €590 in huis haalt, pakt het anders aan dan de meeste smartphones. Dit is de Nothing Phone (2), en in deze review vertel ik je er alles over.

Met de Phone (2) zet Nothing duidelijk een stap hoger in de markt, en dat maakte het toestel in de eerste maanden van zijn leven wat minder interessant. Nu de prijs echter wat gezakt is naar €590, is de Nothing Phone (2) een erg interessante optie in de subtop van de markt geworden. De telefoon heeft een eigenzinnig ontwerp, erg fijne software, een prima camera en een mooi en helder scherm. De batterij is ruim voldoende en kan draadloos opladen, maar zit minder snel vol dan de batterijen van veel concurrenten. Het toestel heeft weliswaar een wat oudere chipset; hij scoort nog steeds uitstekend.

Nothing Phone (2) 42

Echte fouten maakt het toestel bovendien niet; de enige nadelen zijn kleine puntjes. Bijvoorbeeld dat het toestel slechts een IP54-rating heeft en dus niet volledig tegen water beschermd is, en de enigszins trage laadfunctie. Verder is het jammer dat hét grote unieke punt van het toestel – de extra lampjes-interface op de achterkant – niet erg zinvol is. Tegelijk zit het zeker niet in de weg, en kan ik me voorstellen dat sommige gebruikers het zo nu en dan wel handig zullen vinden.

Uiteindelijk is de Nothing Phone (2) een erg fijne smartphone voor wie wel een luxe toestel wil en niet de hoofdprijs wil betalen. Vooral de software valt in positieve zin op en het toestel heeft daarnaast een unieke uitstraling. Een aanrader dus, zeker nu de prijs wat gedaald is.

Vergelijk actuele prijzen op Telefoon.nl.

Met dank aan DroidApp voor het lenen van een reviewtoestel.