Menu

Apple iPhone 15 vs Google Pixel 8 review: stap vooruit voor Google én Apple

Zowel Apple als Google hebben recent hun nieuwe smartphones op de markt gezet. In deze video zet ik het basismodel van beide fabrikanten naast elkaar om te kijken welke je het beste kunt kopen.

Zowel Google als Apple hebben dit jaar een mooie stap vooruit gezet in hun basis topsmartphones. De Google Pixel 8 heeft eindelijk een competitief scherm, is slimmer geworden, heeft onverslaanbare software-ondersteuning en een nog betere camera. Ook de iPhone 15 heeft een mooie camera-upgrade gehad, is wat moderner geworden en heeft nu eindelijk usb-c.

Google Pixel 8 vs iPhone 15 22

Nog steeds het grootste verschil tussen deze twee smartphones zit ‘m echter in de software: het verschil tussen Android en iOS heeft een grotere invloed op het gebruik van deze toestellen dan de vaak nuanceverschillen in de hardware. Daar moet je dan ook in de eerste plaats je keuze op baseren.

Maakt de software je echt niet uit, dan is de iPhone 15 wat mij betreft de hardwarematige winnaar. Vooral de krachtige chipset en betere batterij geven ‘m een streepje voor, en ook het extra detailrijke beeld van de camera is een mooie extra. Bovendien heeft het ontwerp van de iPhone mijn voorkeur. De Google Pixel 8 heeft een beter scherm, dat vooral vloeiender en helderder is. Bovendien geeft Google je de keuze tussen een vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning, en maakt de camera mooiere plaatjes zolang je er niet te veel op inzoomt. Mooie pluspunten, maar wel minder dan wat Apple biedt.

Actuele prijzen van de toestellen vergelijken kan hier.