Menu

Xiaomi 11T Pro review: Topsmartphone voor bodemprijs

De Xiaomi 11T Pro is een indrukwekkende high-end smartphone met een opvallend laag prijskaartje van €650. In deze Xiaomi 11T Pro review vertel ik je er alles over.

De Xiaomi 11T Pro is de eerste dure Xiaomi-smartphone die niet meer in de Mi-lijn valt, en tevens de eerste smartphone waarvoor Xiaomi een duidelijk updatebeleid communiceert. Dat is een grote stap vooruit, en een belangrijke mijlpaal voor een merk dat hard zijn best doet de nummer 1 smartphonefabrikant van Europa te worden. De hardware van de Xiaomi 11T Pro valt ook erg in de smaak, zoals ik je in deze video verder uitleg.

Xiaomi 11T Pro 05

Waar de Mi 11 een stap te hoog gegrepen was voor Xiaomi, is de 11T Pro misschien wel de ideale Xiaomi high-end smartphone. Hij is relatief betaalbaar, voorzien van wat leuke snufjes en heeft allround een erg goede featureset. Denk aan een Snapdragon 888 met goede koeling, aardige camera, prima batterij met indrukwekkende laadfunctie en – na wat tweaken – een prima scherm. Het toestel kan zich op een paar kleine puntjes niet meten met de echte high-end smartphones, zoals de afwerking van het ontwerp, het feit dat hij niet volledig waterdicht is en dat hij niet draadloos kan laden. Gezien de prijs van €650 is dat echter geen probleem en is dit toestel een erg goede deal.