Menu

Apple iPhone 13 review in 2023: nog steeds de moeite waard?

De Apple iPhone 13 is inmiddels ruim een jaar oud, maar nog steeds erg relevant op de smartphonemarkt. In deze vernieuwde Apple iPhone 13 review bespreek ik in hoeverre het toestel nu nog een goede keuze is (voor mijn originele review, klik hier).

Apple iPhone 13 99

De smartphonemarkt ontwikkelt zich de laatste jaren niet zo hard meer, en de Apple iPhone 13 is daar eigenlijk het perfecte voorbeeld van. De smartphone is inmiddels ruim een jaar oud en opgevolgd door de iPhone 14, maar eigenlijk nog steeds de beste deal voor wie een ‘normale’ nieuwe iPhone wil. Voor €850 is de iPhone 13 nog steeds niet goedkoop, maar wel een stuk betaalbaarder dan de iPhone 14-serie, en zowel qua hard- en software zit je voorlopig nog wel goed met dit toestel. De resterende ondersteuning van zo’n 4 jaar is ook nog altijd uitstekend.

De Apple iPhone 14 kost ongeveer €100 meer dan deze iPhone 13, en biedt voor dat geld een iets betere camera, een iets betere chipset, satelliet berichten, crash detectie en een jaar extra ondersteuning. Het zijn echter verschillen die de meeste gebruikers waarschijnlijk niet eens zullen merken. Kortom, de iPhone 13 heeft de tand des tijds uitstekend doorstaan. Bijkomend voordeel is dat de eerste toestellen inmiddels ingeruild zijn, en je dus eventueel nog zo’n €150 extra kunt besparen als je hem refurbished koopt.