Menu

Samsung Galaxy S24 preview: Gericht op de toekomst

Samsung kondigde gisteren zijn nieuwe vlaggenschepen aan, met de Galaxy S24 als basismodel. In deze preview vertel ik je mijn eerste ervaringen met het toestel.

De Samsung Galaxy S24 is in de eerste plaats gericht op de toekomst. Dat komt op twee manieren terug: de ondersteuning en de software die volgestopt is met AI-snufjes. Eerst maar even die ondersteuning: net als Google belooft Samsung zijn topsmartphones voortaan 7 jaar Android-upgrades en 7 jaar beveiligingsupdates te geven. Dat betekent dus dat je tot begin 2031 gebakken zit. Verder wordt de software vooral gekenmerkt door Galaxy AI; de artificial intelligence-functies van Samsung.

Samsung Galaxy S24 89

De hardware van de Samsung Galaxy S24 is misschien niet zo interessant als de software, maar dat betekent niet dat het toestel niet van een paar mooie upgrades voorzien is. Zo heeft Samsung het design van de smartphone bijgeschaafd en heeft de S24 nu helderder én zuiniger scherm. De batterij is eveneens wat gegroeid, en natuurlijk is de telefoon uitgerust met een nieuwe chipset. Die laatste is echter niet alleen positief nieuws: na een uitstapje naar de Snapdragon-chips van Qualcomm is Samsung voor de S24 weer terug bij zijn eigen Exynos-chipsets. Hoewel ik je nog niet kan vertellen hoe de Exynos 2400-chipset van de S24 precies presteert, zijn de Exynos-processoren van Samsung over het algemeen wat minder goed dan hun concurrenten van Qualcomm. Dat betekent trouwens niet dat de Galaxy S24 niet razendsnel is, want ook deze Exynos-chip is gewoon een moderne high-end processor zoals je in een smartphone van dit kaliber mag verwachten.

Actuele prijzen in combinatie met een abonnement bekijk je hier.