Menu

Welke Xiaomi-telefoon moet je kopen in 2022? Xiaomi line-up uitgelegd!

Xiaomi maakt snel naam voor zichzelf in Nederland en klimt langzaam maar zeker omhoog op de kwaliteitsladder. Maar het is ook het merk met het minst overzichtelijke portfolio, en de prijzen beginnen eveneens te stijgen. In deze video leg ik uit welke smartphones het bedrijf heeft, welke je moet kiezen en waar je op moet letten.

Redmi, Poco, of toch gewoon Xiaomi? De onduidelijkheid van de line-up van Xiaomi begint al bij de naamgeving. Poco is als merk inmiddels zelfs helemaal van Xiaomi losgeweekt en bovendien is er soms overlap tussen Redmi- en Poco-smartphones. Het portfolio van Xiaomi is kortom nogal een zootje. Daarmee kan het moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. Deze video geeft je daarvoor enige houvast, maar omdat de lineup behoorlijk snel verandert en erg onoverzichtelijk is, raad ik je vooral aan om goed de reviews en top-lijstjes in de gaten te houden. Doe in ieder geval altijd je research, want op basis van de naam kun je lastig bepalen of een toestel een goede keuze is.

Xiaomi 12 38

Een overkoepelend thema, is dat Xiaomi zich duidelijk steeds hoger op de smartphone-ladder begeeft. Of dat goed of slecht nieuws is, hangt af van je voorkeuren. Waar het merk vroeger onverslaanbare deals had in de budgetklasse, zijn de budgettoestellen van Xiaomi tegenwoordig wat minder interessant. In het luxere middensegment heeft Xiaomi juist erg interessante smartphones op dit moment. In ieder geval genoeg te vertellen in deze video, dus.