Menu

Samsung Galaxy S22 Ultra review: ultieme Samsung met Note-tintje

De Samsung Galaxy S22 Ultra is de ultieme Samsung-smartphone, die de Galaxy S- en Note-serie samenbrengt. In deze review vertel ik je er alles over.

De Note-lijn van Samsung bestaat al even niet meer en de eerste stap om meer Note-functies in de Galaxy S-lijn te brengen zette Samsung vorig jaar met de Galaxy S21 Ultra, met S-Pen ondersteuning. Dit jaar zet Samsung de volgende stap in dat verhaal met de S22 Ultra. De smartphone heeft dit keer een ingebouwde S-Pen en een ontwerp dat zich onderscheidt van de gewone S22. De Ultra is hoekiger en heeft gebogen schermranden, waarmee hij meer op de Galaxy Note van weleer lijkt. Het beste uit twee werelden, dus.

Samsung Galaxy S22 Ultra 13

De Samsung Galaxy S22 Ultra is daarmee de ultieme Samsung-smartphone. Sterker nog, het is wat mij betreft de ultieme Android-smartphone. Ondanks zijn gigantische scherm is het toestel mooi ontworpen en niet te lomp, de S-Pen is handig, het scherm is prachtig, de telefoon presteert uitstekend, hij heeft fijne software met een geweldig updatebeleid en de camera’s zijn goed en uitgebreid. Alleen de batterij en laadfunctie zijn niet top-of-the-line. Bovendien zijn er wat zorgen over de prestaties, hoewel ik daar zelf niks van gemerkt heb. Duidelijk het grootste nadeel van de Galaxy S22 Ultra is zijn torenhoge prijs, hoewel die sinds de release al wat gezakt is van €1250 naar een meer acceptabele €1120.