Menu

Welke Realme-smartphone moet je kopen? De Realme line-up uitgelegd!

Realme is een zustermerk van het bekendere Oppo en OnePlus. De fabrikant is niet heel groot, maar heeft wel een heleboel interessante smartphones in de aanbieding. In deze video vertel ik je wat de beste Realme smartphones zijn.

Realme is inmiddels bijna een jaar officieel in Nederland aangeland. Het merk verkoopt zijn smartphones bijna alleen online, vooral in samenwerking met Belsimpel.nl. Daardoor blijft de overhead laag en kunnen toestellen relatief goedkoop aangebonden worden. Ze zijn dan ook regelmatig te vinden de SmartphoneMan koopwijzer.

Realme 7 Pro voorkant

Realme-smartphones zijn meestal voorzien van goede specificaties en voor hun geld erg snel. Zo is de Realme GT de goedkoopste smartphone met de snelle Snapdragon 888-chipset en scoort ook de Realme 8 erg goed met zijn rappe chipset voor maar €175. Verder stopt Realme vaak camera’s met hoge resoluties en op papier indrukwekkende schermen in zijn toestellen. Soms pakt dat goed uit, soms scoren die onderdelen wat minder goed dan je op basis van de specificaties zou verwachten. Maar bijna altijd resulteert het in een totaalpakketje met een erg goede prijs-kwaliteitverhouding. Een van de keerzijdes van dat verhaal is dat de software-ondersteuning van Realme ondermaats is en je dus minder lang van optimale beveiliging kunt genieten.