Menu

Welke Oppo-telefoon moet je kopen in 2022? Oppo line-up uitgelegd!

Oppo wordt steeds bekender in de Nederlandse markt en brengt interessante telefoons uit die vooral in combinatie met een abonnement een koopje kunnen zijn. In deze video leg ik uit hoe de line-up van Oppo in elkaar zit en welke Oppo-smartphones de beste keuze zijn.

Oppo is wereldwijd al lang een bekende speler, en timmert sinds 2018 ook officieel in Nederland flink aan de weg. Oppo is een zustermerk van het al langer bekende OnePlus en richt zich met zijn smartphones vooral op multimedia en design. Dat komt zeker in de duurdere toestellen goed tot uiting. Opvallend genoeg zijn de smartphones van Oppo vaak niet heel erg krachtig, hoewel de fabrikant zich op dat vlak de laatste jaren wel verbeterd heeft. Overigens presteren de meeste Oppo-smartphones hoe dan ook niet slecht. Goede software-optimalisatie zorgt ervoor dat de smartphones over het algemeen voor de meeste gebruikers ruim snel genoeg zijn.

Oppo Find N 03

De line-up van Oppo bestaat uit drie lijnen: de A-lijn de Reno-lijn en de Find-lijn. De A-lijn neemt het direct op tegen de A-lijn van Samsung en bestaat uit budgetsmartphones die vooral allround goed scoren. Ze zien er goed uit en hebben hier en daar wat leuke functies. De Reno-lijn staat een stapje hoger in de markt en moet het vooral hebben van zijn bijzondere ontwerpen en uitgebreide functies. Dat laatste met name op cameravlak. De Find-lijn tot slot is voorzien van luxe ontwerpen, uitgebreide en goede camera’s en hier en daar bijzondere features. Met recht de top-lijn van Oppo, dus.

In deze video vertel ik je meer over de line-up van Oppo, en laat ik ook de beste Oppo-smartphones de revue passeren. Dan gaat het niet om de toestellen die in absolute zin het beste zijn, maar om smartphones van de fabrikant die op dit moment de moeite waard zijn om te kopen.