Menu

Xiaomi 12 Lite review: prachtige middenklasser

Een prachtige middenklasser die fijn werkt, maar functioneel niet erg spannend is. Dit is de Xiaomi 12 Lite die verkrijgbaar is voor €410.

De Xiaomi 12 Lite is het goedkoopste model in de 12 serie en vooral een erg mooie smartphone. De telefoon heeft een strak en dun ontwerp, dat ondanks zijn plastic frame luxe overkomt. Verder is de telefoon snel, heeft hij een mooi en vloeiend scherm en is de batterij prima. Tegelijk is de 12 Lite los van zijn ontwerp ook niet echt een uitblinker in zijn klasse. Het toestel is snel, maar niet een van de snelsten. De camera is voldoende, maar niet echt goed. Op softwaregebied is Xiaomi van ver gekomen en blijft het stappen vooruit zetten, maar de telefoon is nog steeds niet de meest stabiele toestellen en de hoeveelheid bloatware is jammer. Het updatebeleid is okay, maar ook niet een van de beteren in zijn klasse.

Xiaomi 12 Lite 34

Kortom, de Xiaomi 12 Lite is met zijn prijs van €410 een prima telefoon die er vooral erg mooi uitziet. Dat ontwerp kan een prima reden zijn om hem te kopen. Verder is het niet de meest spannende telefoon voor dit geld, en kun je misschien beter wachten tot de prijs wat gedaald is. Xiaomi kennende zal die nog wel een stuk zakken, en voor zo’n €100 minder zou dit een erg interessante en mooie smartphone zijn.