Menu

Apple iPhone 14 Plus review: grote smartphone, kleine upgrade

Dit jaar geen Mini, maar een Plus. De Apple iPhone 14 Plus is de grote versie van de iPhone 14, en komt met de beste batterij in een iPhone ooit. Je haalt hem vanaf €1170 in huis en in deze review vertel ik je er alles over.

Voor het eerst in jaren brengt Apple weer een grote ‘normale’ iPhone uit. Dat gaat ten koste van de Mini, wat natuurlijk jammer is. Maar het betekent wel dat mensen die een grote iPhone willen niet meer de absolute hoofdprijs hoeven te betalen. Een bijkomend voordeel is dat de iPhone 14 Plus door zijn grotere batterij en relatief zuinige hardware een fenomenale batterijduur heeft. De telefoon komt met gemak twee dagen door, en redt als je een beetje je best doet zelfs drie dagen. Indrukwekkend.

Daar staat wel tegenover dat de iPhone 14 Plus met zijn €1170 nog steeds erg duur is, en bovendien los van zijn formaat bijzonder weinig upgrades heeft tegenover de iPhone 13 van vorig jaar. De chipset is een fractie beter, de camera is wat verbeterd en de selfiecamera heeft autofocus gekregen. Bovendien heeft het toestel met crash detection en satelliet-berichten extra veiligheidsfuncties, hoewel die laatste alleen in Amerika en Canada beschikbaar is. Geen erg grote upgrades gezien het prijsverschil van ruim €300.

Toch is de iPhone 14 Plus vooral vanwege zijn batterij een indrukwekkende smartphone, en is het een goede optie voor wie een nieuwe en grote iPhone wil en weinig geeft om de luxe van het Pro-model dat nog eens €300 extra kost.