Menu

Welke Oppo-telefoon moet je kopen? De Oppo line-up uitgelegd!

Oppo is hard op weg om een van de populairste smartphonemerken van Nederland te worden. Het bedrijf springt in het gat dat Huawei vanwege de Amerikaanse sancties achterlaat en biedt voor ieder wat wils. In deze video leg ik uit hoe de line-up van Oppo in elkaar zit, waar je op moet letten bij het kopen van een Oppo-smartphone en welke toestellen de beste keuze zijn.

Oppo is sinds 2018 officieel in Nederland aangeland. Wereldwijd was het al langer een van de grote spelers op de smartphonemarkt, maar de expansie naar Europa kwam voor deze Chinese gigant relatief laat. En precies op tijd, zo lijkt het. De afgelopen tweeënhalf jaar heeft Oppo de tijd gehad om de Nederlandse markt een beetje op te warmen, om nu vol in het gat dat Huawei vanwege voortdurende Amerikaanse sancties achterlaat op te vullen.

Oppo A91 review in hand

Oppo heeft drie belangrijke lijnen: de A-lijn de Reno-lijn en de Find-lijn. Over het algemeen maakt Oppo stijlvolle smartphones met goede software en veel extra’s. De focus ligt duidelijk niet op de prestaties: de chipsets die Oppo gebruikt zijn vaak een stapje minder krachtig dan de meeste concurrerende toestellen in dezelfde klasse. Toch presteren de meeste Oppo-smartphones niet slecht: goede software-optimalisatie zorgt ervoor dat de smartphones over het algemeen voor de meeste gebruikers ruim snel genoeg zijn. In deze video zie je alles over de smartphones van Oppo. Alle voor- en nadelen van de toestellen, de opbouw van de lineup én de Oppo-smartphones die op dit moment een goede keuze zijn.