Menu

OnePlus 9 Pro review: ultieme cameratelefoon?

Fijne software, geweldige prestaties én een indrukwekkende Hasselblad-camera. De OnePlus 9 Pro zou de ultieme cameratelefoon moeten zijn. In deze review zoek ik uit of dat het geval is.

OnePlus pakte gisteren tijdens de lancering van de OnePlus 9-serie flink uit onder het motto Your Best Shot. De smartphonefabrikant is een samenwerking met Hasselblad aangegaan en de OnePlus 9-serie is daar het eerste resultaat van. De OnePlus 9 Pro is het paradepaardje uit de lijn en dus ook op cameragebied het meest indrukwekkend. De smartphone heeft een grote 48-megapixel hoofdcamera en een kwalitatief hoogwaardige 50-megapixel groothoekcamera. De sensoren zijn van Sony, Hasselblad heeft de kleurreproductie voor zijn rekening genomen. Het resultaat is erg goed, zoals je in deze review kunt zien.

OnePlus 9 Pro Achterkant

Ook los van de camera’s heeft de OnePlus 9 Pro natuurlijk het nodige te bieden. Zo is de smartphone voorzien van een snelle Snapdragon 888-chipset, heeft hij een 10bit QHD+ amoledscherm met variabele verversingssnelheid en draait hij op de fijne OxygenOS-software. Het ontwerp van de OnePlus 9 Pro is luxe en waterdicht. Het frame is van aluminium en de achterkant van glas, maar OnePlus heeft gekozen voor drie verschillende finishes: glanzend, mat en sandstone. Voor ieder wat wils dus.