Menu

OnePlus Nord 2 vs OnePlus 8 review : vorm versus functie

De OnePlus Nord 2 en OnePlus 8 zijn allebei erg interessante smartphones en kosten tegenwoordig hetzelfde. De vraag is natuurlijk welke van de twee het beste is. In deze video zoek ik dat voor je uit.

De OnePlus Nord 2 is de nieuwste middenklasse-smartphone van OnePlus en gooit in zijn klasse hoge ogen. De OnePlus 8 komt uit een luxer segment, maar begint inmiddels wel op leeftijd te komen. Die leeftijd zorgt voor een prijs die gezakt is tot het niveau van de OnePlus Nord 2, maar betekent ook dat hij een aantal ontwikkelingen gemist heeft. Zo kan de Nord 2 een stuk sneller laden en is de sensortechnologie van de camera duidelijk een stapje beter.

OnePlus Nord 2 vs OnePlus 8 31

Toch zijn de Nord 2 en de OnePlus 8 ook op veel vlakken opvallend aan elkaar gewaagd. Het scherm, de prestaties, de software: er zijn nauwelijks verschillen te ontdekken. Functioneel gezien is ook het ontwerp gelijkwaardig. Daar is echter wel duidelijk zichtbaar dat de OnePlus 8 uit een luxere klasse komt: het toestel heeft een gebogen scherm en een stevig aluminium frame. De OnePlus Nord 2 moet het doen met een plat scherm en een frame van plastic, waardoor hij een goedkopere uitstraling heeft. Dat is echter wel het enige echte voordeel van de OnePlus 8, terwijl de nieuwere Nord 2 dus wat functionele voordelen heeft. In deze review bespreek ik alle verschillen en vertel ik je welke smartphone het beste bij jou past.