Menu

Oppo Find X3 Pro review: topsmartphone mist X-factor

Sinds vorig jaar doet Oppo helemaal mee om de top van de smartphonemarkt. De Oppo Find X3 Pro is de opvolger van de indrukwekkende Find X2 Pro, en in deze review vertel ik je er alles over.

10 miljard kleuren, een ‘Space Age ontwerp’ en een microscoopcamera. Dat zijn volgens Oppo de onderscheidende punten van deze Find X3 Pro. Vooral die laatste is interessant: die maakt het mogelijk om dichterbij objecten te komen dan ooit. Een indrukwekkende functie, maar wel een gimmick waar je waarschijnlijk na een tijdje op uitgekeken bent.

Gelukkig heeft de Find X3 Pro veel meer te bieden dan dat. De smartphone is geweldig afgewerkt, heeft een heerlijk scherm en een prima setje camera’s. Hij is snel, ondersteunt 5G en de software behoort tot de beste Androidschillen. Er valt kortom heel wat voor de Oppo Find X3 Pro te zeggen. Toch is het niet direct een grote aanrader: zijn prijs ligt met €1149 nogal hoog en voor dat bedrag verwacht ik eigenlijk nog iets meer. De Samsung Galaxy S21 Ultra is bijvoorbeeld net zo duur en nog een stapje indrukwekkender en completer. Tegelijk kun je voor een paarhonderd euro minder smartphones kopen die maar weinig van de Find X3 Pro verschillen.