Menu

Welke OnePlus-telefoon moet je kopen? De OnePlus line-up uitgelegd!

OnePlus is een echt liefhebbersmerk, dat in 2014 begon met de inmiddels legendarische OnePlus One. Inmiddels is het merk een stuk verder in zijn evolutie en de lineup een stuk groter. Maar wat is eigenlijk de beste OnePlus-smartphone? In deze video vertel ik het je.

OnePlus bracht aanvankelijk maar een vlaggenschip per jaar uit, waar later een aantal varianten aan toegevoegd werden. Zo kwamen er later in het jaar T-versies en kwam er een Pro-variant; maar de basis van de lijn bleef erg simpel. In 2020 kwam daar verandering in met de introductie van de Nord-lijn, voorzien van goedkopere smartphones. Eerst de OnePlus Nord die het OnePlus DNA nog duidelijk in zich had; later met de Nord N10 en Nord N100 die wat minder bij het merk pasten.

OnePlus Nord in hand

De kern van het OnePlus portfolio blijft echter eenvoudig en vooral de toplijn gooit ieder jaar hoge ogen. Elk jaar kruipt OnePlus een stapje hoger in de markt, en met de OnePlus 9 Pro heeft men inmiddels een erg complete en goede smartphone op de markt. Dit jaar werd zelfs een samenwerking met Hasselblad in het leven geroepen, om de kwaliteit van de camera’s verder te verbeteren. Autofabrikant McLaren werd al eerder een keer ingevlogen om het imago van OnePlus wat op te vijzelen en sinds kort brengt de fabrikant ook conceptsmartphones uit waarmee het laat zien wat de toekomst wellicht kan brengen.

OnePlus wordt kortom een steeds serieuzere speler, die voor de belangrijkste toestellen toch dicht bij zijn basis blijft. De prijs-kwaliteitverhouding is niet meer zo goed als die ooit was, maar nog steeds zijn de smartphones van OnePlus scherp geprijsd. Welke toestellen de beste keuzes van het moment zijn, vertel ik je in deze video.