Menu

Motorola Moto G100 review: fijne smartphone met gebreken

De Motorola Moto G100 is de snelste en meest geavanceerde Moto G ooit. Hij presteert uitstekend en ziet er bijzonder uit, maar kent helaas ook wat nadelen. In deze review vertel ik er alles over.

De Motorola Moto G100 is uitgebracht ter ere van de tiende generatie Moto G-telefoons, en is volgens Motorola de snelste en beste Moto G ooit. Dat is zeker waar, maar helaas gaat dat hand in hand met het feit dat het ook de duurste Moto G ooit is. De adviesprijs bedraagt €499 en is daarmee ruim 2x zo hoog als die van de originele Moto G. Daarmee is de Motorola Moto G100 dus duidelijk een wat ander soort telefoon.

Motorola Moto G100 02

Gelukkig heeft de Moto G100 ook heel wat in zijn mars. Het is een razendsnelle smartphone met een mooi ontwerp en vloeiend 21:9-scherm. De software is fijn, de batterij uitstekend. Verder is de Moto G100 vooral een no-nonsense toestel, zoals je van de Moto G-lijn gewend bent. Er zijn weinig echt bijzondere functies, maar de basis is wel erg goed geregeld. Een van de nadelen is het updatebeleid van Motorola, dat voor een smartphone van €499 niet zo goed is. Ook verder kent de Motorola Moto G100 een paar nadelen, waarover in deze review meer.