Menu

Apple iPhone 12 mini vs Sony Xperia 5 II: compacte topsmartphones vergeleken

De Sony Xperia 5 II en de Apple iPhone 12 mini zijn de enige twee compacte high-end smartphones van dit moment. Welke van de twee is de beste keuze? Ik vertel het je in deze vergelijking.

iPhone 12 mini vs Xperia 5 II 00

De iPhone is nog een stukje compacter dan de Sony, hoewel dat verschil in de praktijk kleiner is dan je op basis van de specificaties zou verwachten. Het 6,1-inch scherm van de Sony is een stukje langer dan het 5,4-inch scherm van de iPhone, waardoor de twee toestellen bijna even breed zijn. De iPhone is wel een stuk korter.

Ongetwijfeld het belangrijkste onderdeel om de keuze tussen deze twee smartphones te maken is het besturingssysteem. De iPhone draait op iOS, de Xperia op Android. Dat zijn twee flink verschillende besturingssystemen, wat het gebruik van de twee smartphones sterk beïnvloedt. Daar gaat deze video echter niet over; mocht je meer over de verschillen tussen Android en iOS willen weten dan kun je in deze video terecht.

In deze vergelijking heb ik het vooral over de hardwarematige verschillen tussen deze twee smartphones. Los van het formaat zijn dat er namelijk ook nogal een aantal. Zo is de Sony voorzien van een extra camera, een cameraknop en een 3,5mm-audiojack. De iPhone heeft een snellere chipset, betere hoofdcamera en steviger ontwerp. Daar zet de Sony weer een grotere batterij en hogere verversingssnelheid voor het scherm tegenover. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Check daarom vooral de video om alle verschillen én overeenkomsten tussen deze smartphones te zien.