Menu

Is ‘s nachts opladen slecht? Alles over smartphone batterijen

De batterij van een smartphone wordt tijdens de aankoop vaak een beetje vergeten, maar is wel erg belangrijk. Met een goede batterij kun je langer op lading doen en hij gaat langer mee. Maar hoe weet je of je een goede batterij hebt, en hoe houd je hem goed? Eerst maar even punt 1: waar moet je op letten bij het kopen van je smartphone met betrekking tot de batterij? Eigenlijk is het enige wat de specificaties over de batterij zelf zeggen de capaciteit: hoeveel stroom kan erin. Is dat minimaal zo’n 4500mAh? Dat is voor hedendaagse standaarden best veel. Verder maakt het natuurlijk uit hoe zuinig een telefoon is, maar dat is lastiger op papier te zien. Tot slot zijn de laadmogelijkheden belangrijk: kan een telefoon draadloos laden, en hoe snel zit hij vol?

Batterij app

Voor het gebruik is het misschien fijn als je batterij snel vol zit; als je het meeste uit je smartphoneaccu wilt halen kun je hem juist beter zo langzaam mogelijk opladen. Hoe sneller je je batterij volpompt, hoe sneller hij slijt. Bovendien is het eigenlijk niet goed om je batterij steeds van 0% naar 100% te laden; beter zou zijn om de lading tussen de ~20% en ~80% te houden.

Genoeg te bespreken kortom. In deze video bespreek ik alles rond de batterij van je smartphone. Zo weet jij in het vervolg hoe je een smartphone met een goede batterij uitzoekt, en hoe je ervoor zorgt dat die batterij zo lang mogelijk meegaat.