Menu

Samsung Galaxy A41 review: Mooi, handzaam, langzaam

De Galaxy A-lijn van Samsung staat vooral bekend om de Galaxy A51 en Galaxy A71, maar er is meer. Naast die toestellen heeft Samsung nog een hele rits goedkopere smartphones in de aanbieding, waaronder de Samsung Galaxy A41. In deze review bespreek ik dat toestel met je.

De Galaxy A41 kost zo’n €230 en voor dat geld krijg je vooral een erg mooie en compacte smartphone. Hij is met zijn 6,1-inch scherm in een lichte en voor hedendaagse begrippen kleine behuizing prettig te gebruiken en mee te nemen. Bovendien is dat scherm prachtig: het is een full HD+ amoledscherm, dat mooie kleuren weergeeft, een oneindig contrast heeft en lekker helder is. Verder heeft de Galaxy A41 fijne software, een camera die mooie plaatjes kan schieten en een complete featuresset.

Samsung Galaxy A41 review achterkant

Helaas laat de smartphone op een aantal cruciale vlakken ook punten liggen. Dan heb ik het vooral over de batterij die niet bijzonder goed is, de vrij trage prestaties en de biometrische beveiliging die niet ideaal werkt. Ze zijn allemaal niet slecht, maar wel wat minder dan de concurrentie. Dat maakt deze Galaxy A41 een lastige keuze. In deze video hoor je daar alles over.