Menu

Xiaomi Poco F2 Pro vs OnePlus 8: is goedkoop duurkoop?

De OnePlus 8 en Xiaomi Poco F2 Pro waren recent nog echte concurrenten die beiden ongeveer €600 kostten. Inmiddels is de prijs van de Poco zodanig gezakt, dat het op papier duidelijk de betere keuze lijkt. Is de Xiaomi Poco F2 Pro ook daadwerkelijk een betere deal dan de OnePlus 8? Ik zocht het voor je uit.

Waarom de prijs van de Xiaomi Poco F2 Pro zo snel zakte – van €600 in mei tot €350 op het moment van schrijven – is me een raadsel. Maar zoals ik vorige week al in mijn Poco F2 Pro review concludeerde, is het toestel daarom wel een erg goede deal geworden. De OnePlus 8 koop je tegenwoordig voor ongeveer €620 en zal dus van goeden huize moeten komen om de Poco voor te blijven.

Xiaomi Poco F2 Pro vs OnePlus 8 achterkant

Op papier heeft de OnePlus zeker een aantal voordelen. Hij heeft betere software met langere update-garantie, een 90Hz-scherm en een ontwerp dat deels waterdicht is. In de praktijk komen daar nog wat voordelen bij, zoals je in deze video hoort. Daar staat tegenover dat de Xiaomi Poco F2 Pro een groter randloos scherm heeft, voorzien is van een audiojack en een betere batterij heeft. Gekoppeld aan de lagere prijs is de Xiaomi daarmee duidelijk de betere deal van de twee. Toch valt er – zeker als je zo lang mogelijk met je smartphone wil doen – zeker iets te zeggen voor de OnePlus 8.