Menu

Huawei Freebuds Pro review: comfortabele earbuds met heerlijk geluid

Huawei Freebuds Pro 03

De Huawei Freebuds Pro zijn de eerste volledig draadloze earbuds van Huawei met actieve ruisonderdrukking. In deze review hoor én zie je er alles over.

De Huawei Freebuds Pro zijn met hun prijs van €150 niet goedkoop, maar kosten nog steeds minder dan veel andere dopjes met actieve ruisonderdrukking. Daar merk je kwalitatief weinig van: de oordopjes klinken heerlijk, zitten fijn en hebben een uitstekende featureset. Zo kan het doosje draadloos opladen en zijn de Freebuds Pro in staat met twee apparaten tegelijk te verbinden. Zo kun je bijvoorbeeld met je computer en telefoon verbinden, zodat je direct overschakelt naar je telefoon als je gebeld wordt.

Huawei Freebuds Pro 00

Het enige dat misschien niet ideaal is aan deze draadloze oortjes, is dat de actieve ruisonderdrukking niet bijzonder veel uithaalt. Je hoort zeker het verschil tussen of de functie aan of uit staat, maar ook als hij aan staat kun je nog het nodige geluid van buiten horen. Overigens is dat in veel gebruiksscenario’s van de dopjes geen probleem; als je écht veel onderweg bent kun je sowieso beter een grote koptelefoon met noise cancelling-functie kopen.