Menu

Sony WH-1000XM4 review: de beste nu nóg beter!

Sony was met de WH-1000XM3 eigenlijk al heer en meester in de markt van noise cancelling koptelefoons. Toch zag het merk afgelopen jaar ruimte voor een opvolger: de WH-1000XM4. In deze review vertel ik je er alles over.

Wie veel in een kantoortuin werkt, regelmatig met het OV reist of gewoon ongestoord van zijn muziek wil genieten kan tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder een goede koptelefoon met actieve ruisonderdrukking. En hoewel de markt overloopt met dergelijke apparaten, zijn het vooral Sony en Bose die de show stelen. Recent schreef ik voor Techzine een vergelijking van de beste noise cancelling headphones, en het was vooral de Sony WH-1000XM3 die er bovenuit stak. Het enige probleem: de WH-1000XM3 had niet zo’n goede belkwaliteit en miste wat functies.

Dat is precies wat Sony met de WH-1000XM4 heeft opgelost. De headset heeft dezelfde fenomenale geluidskwaliteit en ruisonderdrukking als zijn voorganger, maar is functioneel weer helemaal up-to-date. Zo heeft het apparaat een draagsensor, ondersteunt hij multipoint bluetooth-verbindingen én is de belkwaliteit verbeterd. Dat maakt de WH-1000XM4 een erg goede keuze, zoals ik je verder in deze video uitleg.