Menu

Xiaomi Redmi Note 12 Pro review: rappe allrounder

Een snelle en fraaie smartphone met een prachtig scherm voor €330. Dat is de Xiaomi Redmi Note 12 Pro, en in deze review vertel ik je er alles over.

De Xiaomi Redmi Note 12 Pro is een fijn manusje van alles met een nette prijs. Voor €330 koop je een smartphone die er netjes uitziet, een spatwaterbestendige behuizing heeft, lekker snel is en een prachtig scherm heeft. Ook is de batterij van dit toestel erg goed én kan hij snel opladen. De camera heeft potentie, maar maakt die helaas niet altijd waar; wellicht is daar met een software-update nog wat aan te doen.

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 21

De Xiaomi Redmi Note 12 Pro heeft eigenlijk twee echte nadelen. De nabijheidssensor is niet bijzonder goed wat soms voor ongewenste aanrakingen tijdens telefoongesprekken zorgt, en de software is druk en nogal verouderd. Android 13 is al meer dan een half jaar uit, maar in nog geen velden of wegen te bekennen op dit toestel. Informatie over het updatebeleid is bovendien schaars.

Toch biedt de Redmi Note 12 Pro een mooi totaalpakket voor een prijs die zelfs nu bij release al behoorlijk netjes is. Een aanrader voor wie kan leven met een behoorlijke bups bloatware en niet zoveel geeft om snelle en lange updates.

(Wil je de telefoon in combinatie met een abonnement kopen, klik dan hier.)