Menu

Samsung Galaxy S21 vs Apple iPhone 12: strijd om de topklasse

De Samsung Galaxy S21 en de Apple iPhone 12 zijn waarschijnlijk de twee populairste high-endsmartphones van het moment. Ze kosten beiden zo’n €800 en zijn beiden ontzettend goed. In deze vergelijking vertel ik je welke het beste is.

Samsung heeft de S21 net uitgebracht en zit daarmee dichter op de release van de iPhones dan ooit. Bovendien hebben zowel Samsung als Apple hun toplijn de afgelopen jaren flink gediversifieerd. De echte toptoestellen zijn tegenwoordig de Apple iPhone 12 Pro Max en Samsung Galaxy S21 Ultra; de gewone iPhone 12 en Galaxy S21 zijn de meest gangbare toptoestellen van de fabrikanten. Ze concurreren direct met elkaar, kosten ongeveer hetzelfde en het is lastig om een duidelijke winnaar uit te roepen.

iPhone 12 vs Galaxy S2104

Zoals altijd is eigenlijk het besturingssysteem het grootste verschil tussen de twee toestellen. Wie iOS-fan is moet bij de iPhone 12 zijn; Android-liefhebbers kunnen bij de Galaxy S21 terecht. Mocht dat besturingssysteem je niet zoveel uitmaken, dan wordt de keuze lastiger. De iPhone 12 heeft zo zijn voordelen, zoals een wat luxer ontwerp, beter updatebeleid en betere hoofdcamera. Maar ook de Samsung Galaxy S21 pakt de nodige punten. Hij is bijvoorbeeld wat uitgebreider qua software en camera en heeft een vloeiender scherm met kleinere randen. Benieuwd naar alle verschillen en overeenkomsten tussen de twee smartphones? Check dan de video.