Menu

Xiaomi Mi 10T review: beste koop onder €400

Xiaomi weet consistent indrukwekkende smartphones te introduceren voor weinig geld. De Xiaomi Mi 10T is daar een uitstekend voorbeeld van, en is wat mij betreft zelfs de beste smartphone onder €400. In deze review vertel ik je er alles over.

Op papier doet de Mi 10T maar weinig onder voor een high-end smartphone uit 2020. Hij heeft dezelfde Snapdragon 865-chipset als veel toestellen van vorig jaar, ondersteunt 5G, heeft een behoorlijk goede camera en een mooi scherm met een hoge verversingssnelheid. De behuizing van het toestel is weliswaar een beetje lomp, het is wel een van de meest luxe ontworpen smartphones die je kunt krijgen voor minder dan €400. Eigenlijk laat de Xiaomi Mi 10T op bijna geen enkel vlak steekjes vallen.

Xiaomi Mi 10T 00

Als ik toch een minpunt moet aanwijzen is het, zoals meestal bij Xiaomi, de software. De MIUI 12-schil die over Android 10 ligt is een beetje druk, bevat advertenties en heeft net wat teveel bloatware. Bovendien is het updatebeleid van Xiaomi vooral gericht op het up-to-date houden van de MIUI, en blijven Android-upgrades vaak een beetje achter. Het zijn allemaal geen grote problemen, en als dat het ergste is… Dat de Xiaomi Mi 10T een prima keuze is, moge duidelijk zijn. Kijk snel de video voor alle informatie over deze indrukwekkende smartphone.