Menu

Motorola Edge 30 Ultra vs Xiaomi 12T Pro review: 200MP cameratoppers vergeleken

De Motorola Edge 30 Ultra en Xiaomi 12T Pro zijn de eerste twee smartphones met een 200-megapixelcamera. Beiden vallen ze net wat onder de echte top van de markt, en in deze vergelijking bekijk ik welke het beste is.

De 200-megapixelsensor voor smartphonecamera’s kwam recent uit, en het is dan ook niet verwonderlijk dat meerdere smartphonefabrikanten die ongeveer tegelijk in hun toestellen integereren. Het gaat specifiek om de Samsung HP1 sensor, die 1/1.22″ meet en een resolutie heeft van 200 megapixel. Motorola en Xiaomi zijn de eerste smartphonefabrikanten die de sensor in een toestel verwerkt hebben: de Motorola Edge 30 Ultra en de Xiaomi 12T Pro. De resultaten zijn soms indrukwekkend, maar ook niet zo consistent goed als je misschien zou hopen.

Motorola Edge 30 Ultra vs Xiaomi 12T Pro

Los van de camera’s, zijn beide toestellen high-end smartphones die net niet tot de echte top van de markt behoren. Het zijn ook twee telefoons die ongelofelijk snel kunnen opladen: ze zitten beiden ongeveer in 20 minuten weer helemaal vol. Toch zitten er ook verschillen in de twee smartphones. De Motorola is zo’n €100 duurder en biedt daarvoor ook duidelijk wat meer. Hij is luxer, kan draadloos laden en heeft een betere software-ervaring. Bovendien heeft Motorola goed naar alle camera’s op de achterkant gekeken, terwijl bij Xiaomi de volle focus op die grote 200-megapixelsensor ligt. Ook de Xiaomi heeft overigens wat voordelen, zoals een plat scherm met een hogere resolutie en betere automatische helderheid. Al die verschillen en meer bespreek ik uitgebreid met je in deze video.