Menu

Apple iPhone 14 vs Samsung Galaxy S22 review: klein verschil, grote korting

Apple’s iPhone 14 is inmiddels een tijdje op de markt, en neemt het voorlopig op tegen de belangrijkste Samsung van het moment: de Galaxy S22. In deze video bekijk ik welke van de twee het beste is.

Met dank aan YourMacStore.nl!

Eerder dit jaar maakte ik een video over de Samsung Galaxy S22 en Apple iPhone 13, en eigenlijk was de conclusie toen precies hetzelfde als nu. Beide smartphones zijn erg goed, en een directe winnaar aanwijzen kan eigenlijk niet. De keuze voor welke van de twee toestellen voor jou de beste keuze is ligt vooral aan je softwarevoorkeur. Toch is er wel iets veranderd sinds die vergelijking met de iPhone 13: het prijsverschil was toen €70 in het voordeel van de Samsung, nu is dat €250 in het voordeel van de Samsung. Dat maakt de Galaxy S22 voor wie niet zo aan iOS gehecht is wel een makkelijkere keuze. Uitwijken naar de wat oudere en goedkopere iPhone 13 heeft daarbij ook maar beperkt zin. Die is duurder dan afgelopen zomer, terwijl de Galaxy S22 juist goedkoper is geworden. Het gat qua prijs is daarmee gegroeid naar €150.

Samsung Galaxy S22 vs Apple iPhone 14

Los van de prijzen en software, zijn beide toestellen vooral erg goed, luxe en handzaam ontworpen. Ze zijn bovendien voorzien van heerlijke schermen, camera’s en processoren. De Samsung heeft een streepje voor met zijn uitgebreidere camera’s en soepelere scherm, terwijl de iPhone een betere batterij en iets steviger ontwerp heeft. Bovendien kunnen de nieuwe crashdetectie en satelliet berichten voor de juiste doelgroep een reden zijn om voor de iPhone te gaan.

Uiteindelijk kan ik zeggen dat het hardwarematig gelijkspel is tussen deze twee telefoons. Softwarematig hebben ze beiden hun voor- en nadelen. Maar het prijsverschil van €250 maakt de Samsung financieel wel erg interessant.