Menu

Apple iPhone SE 2022 vs Samsung Galaxy S21 FE: oud versus nieuw

De Apple iPhone SE 2022 en Samsung Galaxy S21 FE zijn beiden relatief betaalbare smartphones die toch fijn in gebruik zijn en wat high-end trekjes hebben. In deze video bekijk ik welke van de twee je het beste kunt kopen.

Galaxy S21 FE vs iPhone SE 202203

De Samsung Galaxy S21 FE en Apple iPhone SE 2022 zijn beiden een betaalbare vorm van een high-end smartphone. De aanpak van de twee toestellen scheelt echter nogal. Samsung heeft zijn S21 FE vooral wat minder luxe gemaakt, en een paar extra’s bij het toestel weggehaald. Apple heeft ervoor gekozen om zijn state-of-the-art chipset in de behuizing van een oude topsmartphone te hangen. Dat heeft als voordeel dat het toestel razendsnel, goed afgewerkt en luxe gematerialiseerd is. Het nadeel is echter dat dat hij inmiddels flink over datum is. Dat geldt vooral voor het ontwerp, maar ook voor het scherm en de camera. Wat dat betreft heeft Samsung het beter voor elkaar.

Het belangrijkste verschil tussen deze twee toestellen is natuurlijk de software, en of Android of iOS je voorkeur heeft is nogal persoonlijk. Los daarvan is de iPhone dus wat sneller en luxer, maar verder wint de Galaxy S21 FE het eigenlijk op ieder gebied. Hij heeft een moderner ontwerp, mooier scherm en betere en uitgebreidere camera. Dat maakt de Galaxy S21 FE wat mij betreft over het algemeen duidelijk de beste keuze.