Menu

Samsung Galaxy A34 review: volhardende middenklasser

De Samsung Galaxy A34 is een complete middenklasser en met zijn €340 wat mij betreft de beste deal in de Galaxy A-series van dit jaar. In deze review leg ik je uit waarom.

De Samsung Galaxy A34 is een erg complete middenklasse-smartphone en qua prijs-kwaliteitverhouding de beste optie in de A-Series. Het toestel is met zijn €340 relatief betaalbaar, en biedt toch wat leuke extra’s. Dat hij waterdicht is is een duidelijk voordeel tegenover veel concurrenten, en ook het uitstekende updatebeleid van 5 jaar vind je niet veel in deze klasse. De keuze voor een MediaTek-chip in plaats van Samsung’s eigen Exynos-processor valt bovendien goed uit: het toestel is net zo snel en hier en daar zelfs wat vloeiender dan de Galaxy A54 en doet veel langer met zijn 5000mAh-batterij. De prestaties zijn voor een middenklasser weliswaar niet bijzonder, ze zijn wel ruim voldoende.

Samsung Galaxy A34 27

Waar je met dit toestel vooral op inlevert is een stukje luxe en uitstraling. Het ontwerp doet met zijn druppelnotch wat ouderwets aan en is qua materialisering wat simpel, en het toestel heeft niet de meest indrukwekkende camera. Dat betekent trouwens niet dat hij niet voldoende scoort op die vlakken, maar als je prioriteit daar ligt kun je voor dit geld een betere smartphone kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de Google Pixel 6a, Motorola Edge 30 of OnePlus Nord 2T. Maar dan lever je wel in op batterijduur, ondersteuning en in veel gevallen de waterdichte body.

(Wil je de Samsung Galaxy A34 met abonnement kopen, klik dan hier.)