Menu

OnePlus Nord CE 5G vs Samsung Galaxy A52: twee topsmartphones, één winnaar

De Samsung Galaxy A52 is de afgelopen maanden uitgegroeid tot de meest complete smartphone in de middenklasse. In deze vergelijking kijk ik hoe de nieuwe OnePlus Nord CE 5G zich staande houdt tegen deze ijzersterke Samsung.

Om maar met de deur in huis te vallen: de OnePlus Nord CE 5G weet de Samsung Galaxy A52 niet te verslaan op zijn ontzettend goede en complete totaalpakket. De Samsung is waterdicht, heeft een betere camera en krijgt langere software-ondersteuning en daar kan de OnePlus simpelweg niet tegenop. Zeker voor wie zijn smartphone lang wil gebruiken, is de vier jaar ondersteuning die Samsung biedt een groot voordeel.

OnePlus Nord CE vs Galaxy A52 05

Toch vind ik de OnePlus over het algemeen de betere keuze: hij is wat goedkoper én biedt een fijnere gebruikservaring. Dat heeft alles te maken met de goed geoptimaliseerde software en prettige vingerafdrukscanner. OnePlus ondersteunt het toestel drie jaar, en veel mensen zullen het toestel na die tijd toch wel een keer willen vervangen.

Door de onhandige ontgrendeling en niet zo snelle software, is de gebruikservaring van de Samsung Galaxy A52 niet optimaal. OnePlus doet dat een stuk beter, en kent bovendien niet zo gek veel echte nadelen tegenover de Samsung. Tel daar de lagere prijs van de OnePlus Nord CE 5G bij op, en ik denk dat de keuze voor veel mensen duidelijk is.