Menu

Samsung Galaxy A72 review: flinke middenklasser met vreemd compromis

De Samsung Galaxy A72 is de grote broer van de immens populaire Galaxy A52. De smartphone heeft een aantal voordelen tegenover zijn kleine broertje, maar gek genoeg ook een belangrijk nadeel. In deze review vertel ik je er alles over.

De Galaxy A-lijn is al jaren de populairste smartphonelijn in het middensegment en dat is niet zonder reden. Samsung krijgt het ieder jaar weer voor elkaar om een aantal complete smartphones neer te zetten voor een nette prijs. Dat is dit jaar met de Galaxy A52 en Galaxy A72 niet anders. Sterker nog: de Samsung Galaxy A72 is voor het eerst waterdicht en profiteert van Samsung’s nieuwe ijzersterke updatebeleid. Hoewel het niet de snelste of meest flitsende telefoon in zijn klasse is, is de A72 wel ontzettend uitgebreid en scoort hij op bijna alle vlakken goed. Wat dat betreft is het zeker een aanrader.

Samsung Galaxy A72 02

Toch mist er ook wat bij het toestel: 5G-ondersteuning. Hoewel de Galaxy A52 een 4G- en 5G-variant heeft, ontbreekt de 5G-versie van de Galaxy A72 vooralsnog. Dat betekent dat het toestel wat trager is dan zijn goedkopere kleine broertje én niet up to date is op netwerkvlak. Hoe erg je dat moet vinden, hangt er vooral vanaf hoe lang je met het toestel van plan bent te doen. De komende twee jaar zal het gebrek aan 5G-ondersteuning nog geen groot gemis zijn, maar over een jaar of drie à vier kan dat zeker anders zijn.