Menu

OnePlus Nord vs Motorola Moto G 5G Plus: Betaalbare 5G-toppers vergeleken

De Motorola Moto G 5G Plus en de OnePlus Nord zijn twee van de goedkoopste 5G-smartphones van dit moment. De toestellen vallen op door hun fijne software, uitstekende prestaties en lage prijs. Maar welke van de twee is eigenlijk de beste? Ik vertel het je in deze video.

De Motorola Moto G 5G Plus is met zijn vanafprijs van €349 net wat goedkoper dan de OnePlus Nord, die voor minimaal €399 over de toonbank gaat. Dat merk je in bijvoorbeeld het ontwerp: de Motorola is volledig van plastic gemaakt terwijl de OnePlus Nord een glazen achterkant heeft. Beide telefoons hebben een scherm met een verversingssnelheid van 90Hz, waarmee ze ook tot de goedkoopste smartphones met zo’n snel scherm behoren. Uniek aan de Motorola is dat hij een 21:9-display heeft, wat vooral multitasken prettiger maakt.

Op veel vlakken zijn de twee smartphones erg aan elkaar gewaagd. Ze hebben bijvoorbeeld allebei een Snapdragon 765-chipset en bijna schone Androidsoftware. Achterop zit in beide gevallen een vierdubbele 48-megapixelcamera; voorop prijken twee selfiecamera’s. Bij de accu’s doet de Motorola het qua uithoudingsvermogen beter, maar zit de OnePlus sneller weer vol. Deze en andere verschillen én overeenkomsten komen aan bod in de video.