Menu

Motorola Moto G9 Power review: gigantische batterij blijkt niet genoeg

De Motorola Moto G9 Power is een betaalbare smartphone met een gigantische batterij. Die accu scoort in ieder geval goed, maar is de rest van het toestel ook de moeite waard? In deze review vertel ik het je.

De populaire Moto G-lijn behoort al jaren tot de top van de betaalbare smartphones. Al sinds de eerste Moto G zijn de telefoons in de lijn vaak het beste wat je kunt krijgen met een budget rond de €200. Zo ook de Motorola Moto G8 Power, die regelmatig in de SmartphoneMan Koopwijzer terugkwam. Inmiddels is er een opvolger, die voor €180 over de toonbank gaat. De Motorola Moto G9 Power moet het hebben van zijn grote batterij, degelijke ontwerp en fijne software.

Motorola Moto G9 Power 04

Op die vlakken scoort de Moto G9 Power goed, en op zichzelf is het een uitstekende smartphone. Toch heeft Motorola met de Moto G9 Power een aantal bijzondere keuzes gemaakt, waardoor de telefoon op dit moment niet echt een aanrader is. De camera’s, het ontwerp en de speakers van de G9 Power zijn bijvoorbeeld minder goed dan die van zijn voorganger, terwijl er maar weinig echte voordelen zijn. Tel daarbij op dat die voorganger zo’n €25 minder kost én dat je voor een paar tientjes meer de veel betere Moto G9 Plus of Moto G 5G Plus kunt kopen, en de Moto G9 Power wordt een lastige keuze. Het is dus niet zozeer de smartphone zelf die slecht scoort, maar het volle portfolio van Motorola dat deze smartphone lastig te verkopen maakt. In deze review hoor je er alles over en zie je voor wie de Moto G9 Power misschien wel een aanrader is.