Menu

Motorola Defy 2021 review: trouwe metgezel kan tegen een stootje

Motorola bracht deze zomer een nieuwe versie van de klassieke Defy uit: de Motorola Defy 2021. Deze extra stevige smartphone kost €330 en kan bijna alles hebben; in deze review bespreek ik hem.

Motorola heeft de Defy 2021 gemaakt in samenwerking met de Bullitt Group, bekend van de stevige CAT-telefoons. Dat betekent dat er heel wat expertise van extra beschermde telefoons achter het toestel zit, en dat komt tot uiting. De smartphone ziet eruit alsof er een permanent hoesje omheen zit, maar kan daardoor wel heel wat hebben. Volgens Motorola kun je hem van 1 meter 80 op een betonnen ondergrond laten vallen. Afgaande op mijn tests moet hij dat zeker kunnen hebben. Verder is de smartphone natuurlijk waterdicht, stofbestendig en kan hij prima tegen schokken. Bovendien is de batterij van dit toestel uitstekend, wat het bijvoorbeeld tot een prima telefoon voor wie lang in de natuur onderweg is maakt.

Motorola Defy 2021 01

Overigens betaal je wel een prijs voor die stevige behuizing. De Motorola Defy 2021 is met zijn €330 weliswaar niet overdreven duur; de specificaties van het toestel passen eerder bij een smartphone die de helft kost. Zo heeft hij een Snapdragon 662-chipset, een 6,5-inch HD+ scherm en een vrij matige 48-megapixelcamera. Daar zet het toestel gelukkig een best goede gebruikservaring tegenover, waardoor die beperkte specificaties eigenlijk geen bezwaar vormen voor dagelijks gebruik. Daardoor is de Motorola Defy 2021 een prima telefoon voor als je niet zuinig op je toestel wil zijn maar ook niet de nieuwste snufjes hoeft.