Menu

OnePlus 12 vs Google Pixel 8 Pro review: uitstekende smartphones met eigen karakter

OnePlus heeft net zijn nieuwe topsmartphone op de markt gebracht. Het neemt het met deze OnePlus 12 op tegen de nieuwe Galaxy S24-serie, maar misschien nog wel meer tegen de Google Pixel 8 Pro. In deze vergelijking leg ik de OnePlus 12 en die Pixel naast elkaar.

Wil je een grote high-end smartphone zonder de absolute hoofdprijs te betalen? Dan zijn de Google Pixel 8 Pro en OnePlus 12 beiden erg goede opties. Ze zijn snel, hebben uitstekende camera’s en doen alles wat je van een moderne high-end smartphone mag verwachten. Ze kosten allebei €950 op het moment, en om de prijs hoef je het dus niet te doen of laten. Hét beste toestel aanwijzen in deze vergelijking is ook niet echt mogelijk, maar de beste smartphone voor jouw gebruik benoemen kan wel.

OnePlus 12 vs Pixel 8 Pro 06

De OnePlus 12 is vooral een goede optie voor wie de beste prestaties wil. Zowel qua chipset als qua batterij wint de OnePlus het duidelijk en is het toestel erg sterk. Ook het scherm van de OnePlus 12 is net wat mooier dan dat van de Pixel 8 Pro. Bovendien kan het toestel razendsnel opladen, en heeft het ontwerp van de OnePlus 12 mijn voorkeur door de gebogen schermranden en bijzondere afwerking.

Wie voor de beste software of camera gaat, moet bij de Pixel 8 Pro zijn. Het toestel heeft een camera die wat trefzekerder is en mooiere kleuren aflevert. De groothoekcamera heeft een grotere hoek, en de telelens is verder ingezoomd. De software blinkt uit door zijn schone schil, updatebeleid van 7 jaar en hier en daar een handige AI-functie. Verder is de Pixel 8 Pro beter beschermd tegen water dan de OnePlus 12, wat zeker voor onhandige mensen een mooie geruststelling is.

Actuele prijzen van de OnePlus 12 in combinatie met abonnement vergelijk je hier en van de Pixel 8 Pro hier.