Menu

Motorola Edge 30 Ultra vs OnePlus 10 Pro review: betaalbare Ultra-smartphones

De OnePlus 10 Pro en Motorola Edge 30 Ultra zijn de beste smartphones die hun respectievelijke fabrikant te bieden heeft. Ze vallen qua prijs allebei net onder de echte top van de markt, maar doen daar functioneel weinig voor onder. In deze video leg ik de twee naast elkaar.

De OnePlus 10 Pro en Motorola Edge 30 Ultra zijn beiden ontzettend fijne en goede smartphones. De OnePlus is net wat goedkoper verkrijgbaar, maar wil je hem met evenveel werkgeheugen en opslagruimte uitrusten als de Motorola dan is hij weer net wat duurder. Praktisch gezien zijn de prijzen van deze twee toestellen dus ongeveer gelijk. Ook functioneel zijn de twee erg aan elkaar gewaagd, met vergelijkbare schermen, camera’s, ontwerpen en praktisch dezelfde chipset.

Motorola Edge 30 Ultra vs OnePlus 10 Pro

De Motorola Edge 30 Ultra heeft met zijn 200-megapixelcamera een hogere wow-factor, maar in de praktijk geef ik juist net de voorkeur aan de camera van de OnePlus 10 Pro. De OnePlus heeft een hogere schermresolutie, maar juist iets mindere kleurweergave. Hoewel op schermgebied de automatische helderheid doorslag geeft, wederom in het voordeel van de OnePlus. De Motorola zet daar een betere batterij, snellere laadfunctie, fijnere software en iets betere prestaties en speakers tegenover. De Motorola is bovendien iets nieuwer, en heeft daarmee uiteindelijk mijn voorkeur van deze twee smartphones. Maar de verschillen zijn klein, en als je maar waarde hecht aan de camera of het scherm dan kan het kwartje zomaar in het voordeel van de OnePlus 10 Pro vallen.