Menu

Xiaomi Redmi A1 review: goedkoop, compleet en heel erg traag

Een spotgoedkope Android Go-smartphone die niet erg snel is, maar waar je wel alles mee kunt wat je van een smartphone mag verwachten. Dit is de Xiaomi Redmi A1 die nog geen €100 kost.

De Xiaomi Redmi A1 behoort met zijn prijs van nog geen honderd euro tot de absolute bodem van de smartphonemarkt. Het toestel heeft weinig werkgeheugen en draait daarom op het versimpelde Android Go. Behalve dat je geen widgets kunt gebruiken en de mogelijkheden in de interface wat minder uitgebreid zijn beperkt dat de gebruiksmogelijkheden niet erg. Bovendien heeft de smartphone een goede batterij, is hij stevig en wordt hij gezien zijn prijs lang ondersteund. Wat dat betreft heb je aan de Redmi A1 dus een behoorlijk complete smartphone voor weinig geld.

Xiaomi Redmi A1

Daar staat wel tegenover dat het toestel op veel vlakken wel erg simpel is. Vooral de prestaties zijn niet erg best en van zaken als het scherm en de camera hoef je ook niet te veel te verwachten. Daarnaast vind ik het jammer dat je de Redmi A1 niet kunt ontgrendelen met je vingerafdruk. Allemaal zaken die te verwachten zijn voor €100 en de Redmi A1 niet slechter maken dan zijn directe concurrentie, maar wel betekenen dat je eigenlijk beter nog even door kunt sparen. Vanaf zo’n €30 meer heb je smartphones die een stuk sneller en fijner in gebruik zijn. Als je de mogelijkheid hebt om dat geld extra uit te geven, zou ik dat zeker aanraden.