Menu

Google Pixel 7 review: alle juiste compromissen

Deze Google-smartphone doet ondanks zijn relatief lage prijs weinig onder voor de echte toppers van de markt. Dit is de Google Pixel 7 die je vanaf €650 in huis haalt.

Met dank aan Belsimpel.nl!

Net als met de Pixel 6, mikt Google met de Pixel 7 net wat onder de top van de markt. Dat pakt goed uit: de smartphone is met zijn €650 relatief betaalbaar, en toch erg goed en compleet. Hij is waterdicht, kan draadloos laden heeft een heerlijke camera en goede ondersteuning. Zaken als het scherm, de prestaties en het ontwerp zijn alles behalve bijzonder, maar wel gewoon goed genoeg voor verreweg de meeste mensen. De enige echte minpuntjes aan deze smartphone zijn wat mij betreft zijn batterij en het wat mindere bereik, maar beiden zijn niet echt slecht en zullen voor veel mensen een probleem zijn.

Google Pixel 7

Dan zijn er nog wat kleine puntjes, zoals de trage laadfunctie, het niet super vloeiende 90Hz-scherm, de iets mindere prestaties en het gebrek aan een zoomcamera. Al die zaken kun je voor dit geld krijgen, maar tegelijk zijn het vooral punten die dit toestel onderscheiden van de echte top van de markt. Dat zie je ook terug in de prijs, want je betaalt voor dit toestel al snel honderden euro’s minder dan voor telefoons die dat wel allemaal hebben.

Google weet met de Pixel 7 kortom een goede balans te vinden tussen waardevolle functies die dit tot een prettige allround smartphone maken, en extra’s die de prijs te hoog zouden maken. Daarmee is de Google Pixel 7 op dit moment voor veel mensen een van de beste opties in zijn klasse. Een aanrader dus.