Menu

Samsung Galaxy S20 FE vs OnePlus 8T: betaalbare high-end toppers vergeleken

De Samsung Galaxy S20 Fan Edition en OnePlus 8T kosten beiden – afhankelijk van de versie – rond de €600 of €700. Dat maakt ze voor een high-end smartphone relatief betaalbaar, maar toch zijn ze erg goed. In deze vergelijking leg ik uit welke het beste bij jou past.

Laat ik voorop stellen dat zowel de Samsung Galaxy S20 Fan Edition als de OnePlus 8T aanraders zijn. Overall is de Samsung net de betere, vooral met dank aan zijn waterdichte behuizing, draadloze laadfunctie en betere camera. Daarin doet het toestel maar weinig onder voor ‘echte’ topsmartphones. Daar staat tegenover dat de Galaxy S20 Fan Edition een plastic behuizing heeft en daarmee wat minder luxe overkomt.

Wie meer om die luxe geeft, moet bij de OnePlus 8T zijn. Die heeft namelijk wel een luxe behuizing van metaal en glas, en is bovendien voorzien van beter gestroomlijnde software. Dat maakt de algehele gebruikservaring van de OnePlus wat beter. De schermen van de twee zijn aan elkaar gewaagd en hetzelfde geldt voor de accu’s, wat de keuze tussen deze twee smartphones erg lastig maakt. In deze video komen alle verschillen duidelijk aan bod.