Menu

Galaxy S21 vs Xiaomi Mi 11 vs OnePlus 9: high-end voor iedereen

De high-end markt is tegenwoordig opgedeeld in de ‘gewone’ high-end smartphones en de luxe topsmartphones. Toestellen in die eerste categorie kosten ongeveer €800 en zijn voor de meeste mensen het interessantste. In deze video leg ik drie populaire opties naast elkaar, dat zijn de Samsung Galaxy S21, de OnePlus 9 en de Xiaomi Mi 11.

De Samsung Galaxy S21 is – in ieder geval op Androidvlak – verreweg de populairste smartphone in deze klasse. De topsmartphone van Samsung is erg goed ontvangen en staat voor veel mensen nog altijd gelijk aan de beste Androidsmartphone. Toch zijn er meer merken die om die titel strijden, zoals OnePlus en Xiaomi. OnePlus zet voor €100 minder de OnePlus 9 tegenover Samsung’s topper, en Xiaomi biedt voor ongeveer hetzelfde geldt als de Galaxy S21 de Mi 11 met wat betere specificaties. Op papier is het dan ook lastig te zeggen welke van de drie smartphones de beste keuze is.

OnePlus 9 vs Xiaomi Mi 11 vs Samsung Galaxy S21 00

In deze video leg ik de drie toestellen uitgebreid naast elkaar. Zo vertel ik je dat de Xiaomi Mi 11 het meest luxe ontwerp van de drie heeft, maar de Samsung Galaxy S21 functioneel juist het beste ontworpen is. De schermen van de drie smartphones liggen dicht bij elkaar, net als de prestaties. De software daarentegen is een wereld van verschil, en welke je het fijnste vind is grotendeels persoonlijke voorkeur. Wel kan ik je vertellen dat de MIUI-software van Xiaomi het minst goed afgewerkt is, terwijl Samsung de kroon spant met zijn updatebeleid. Ook op cameragebied is het stuivertje wisselen tussen de Samsung en de Xiaomi; die eerste maakt het meest consistent goede foto’s, terwijl de laatste de meeste details vastlegt.

De Samsung en de Xiaomi wisselen elkaar af op waar ze het beste op scoren dus. Toch legt de Xiaomi het af, omdat hij allemaal kleine probleempjes heeft die niet bij de prijs van €800 passen. De OnePlus blinkt misschien nergens specifiek in uit, maar is wel allround erg goed én €100 goedkoper dan de andere twee toestellen. En daarmee is ook dat een interessante keuze.