Menu

Samsung Galaxy A52 review: de populairste nu ook de beste

De voorgangers van de Samsung Galaxy A52 behoren al jaren tot de populairste smartphones op de markt. Toch waren ze lang niet altijd de beste keuze in hun prijsklasse, en soms zelfs vrij duur voor hun specificaties. De Samsung Galaxy A52 lost dat op en is nu niet alleen een van de populairste middenklasse-smartphones, maar ook een van de besten.

De Samsung Galaxy A52 heeft drie grote troeven tegenover zijn voorgangers: betere prestaties, betere software-ondersteuning en een waterdichte behuizing. Drie belangrijke punten, die deze smartphone meteen een van de beste telefoons in zijn klasse maken. Toegegeven: de prestaties van de Samsung Galaxy A52 zijn nog steeds verre van de besten die je in zijn klasse kunt krijgen. Maar het toestel is niet meer zo onderbemeten als de Galaxy A51 van vorig jaar. De software-ondersteuning die Samsung biedt is ontzettend goed: zelfs voor een middenklasser als de A52 biedt de fabrikant 3 jaar Android-upgrades en 4 jaar beveiligingsupdates.

Samsung Galaxy A52 06

Los daarvan lijkt de Galaxy A52 meer volwassen dan zijn voorganger. De goedkoop aanvoelende glanzende plastic achterkant is vervangen door een strakker mat exemplaar, de smartphone heeft een wat betere batterij en je kunt kiezen tussen een snellere 5G-variant of een wat goedkopere 4G-versie. De camera’s van de telefoon zijn uitgebreid en goed en het scherm is geweldig mooi. Eigenlijk kent de Samsung Galaxy A52 nog maar weinig echte nadelen, en voor een telefoon van grofweg €350 is dat netjes. De Galaxy A52 is kortom een goede keuze voor iedereen die een complete allround-telefoon wil waar hij nog lang plezier van zal hebben.