Menu

Dít is de koning van Androidland: Galaxy S21 Ultra vs Find X3 Pro vs OnePlus 9 Pro

De OnePlus 9 Pro, Samsung Galaxy S21 Ultra en Oppo Find X3 Pro zijn de drie beste Android-smartphones van dit moment. Er kan er echter maar één echt de beste zijn, en in deze video vertel ik je welke dat is.

De tijd dat een smartphone van meer dan €1000 een belachelijk idee leek, ligt inmiddels ver achter ons. Er is zelfs een heuse strijd ontstaan in het marktsegment boven €1000, en bijzondere toestellen kosten soms het dubbele. De belangrijkste telefoons in deze prijsklasse zijn op dit moment de Apple iPhone 12 Pro Max, Samsung Galaxy S21 Ultra, Oppo Find X3 Pro en OnePlus 9 Pro, hoewel OnePlus de prijs van die laatste onder de €1000 heeft weten te houden. In deze video leg ik de drie inzendingen met Android erop naast elkaar, en roep ik uiteindelijk een toestel uit tot beste Android-smartphone van dit moment.

Het moge duidelijk zijn dat alle telefoons in deze vergelijking erg indrukwekkend zijn, en – even los van hun prijs – ook zeker de moeite waard. Een van de drie is duidelijk de beste, maar uiteindelijk verschillen ze vooral op de details van elkaar. Ze hebben allemaal een prachtig scherm, een heerlijk snelle chipset, een geweldige camera en een mooi waterdicht ontwerp. Ze draaien op Android 11, hoewel de schil die daar bovenop ligt en het bijbehorende updatebeleid wel nogal verschilt. Ook de extra’s die de drie smartphones hebben lopen sterk uiteen. Samsung maakt de blits met een 10x zoomcamera en S-Pen ondersteuning, terwijl Oppo voor het eerst een microscoopcamera aan een smartphone heeft toegevoegd. OnePlus is de samenwerking met Hasselblad aangegaan in een poging de beste smartphonecamera ooit te creëren.