Menu

Xiaomi Mi 11 review: goede smartphone is het net niet

Met de Xiaomi Mi 11 zet Xiaomi een stap hoger in de markt: voor het eerst brengt de Chinese fabrikant een smartphone van meer dan €800 uit. In deze review vertel ik je hoe dat uitpakt.

Op papier doet de Xiaomi Mi 11 het erg goed: hij heeft de specificaties die je van een high-end smartphone mag verwachten en scoort met zijn 6,8 inch QHD oledscherm zelfs beter dan de meeste telefoons in deze klasse. De 108-megapixelcamera is indrukwekkend, het toestel kan razendsnel opladen en de Snapdragon 888-chipset die onder de motorkap ligt is erg goed. De Xiaomi Mi 11 is kortom een echte high-end smartphone zoals je die anno 2021 mag verwachten.

Xiaomi Mi 11 review achterkant

Helaas is de praktijk wat weerbarstiger. Er is niks dat de Xiaomi Mi 11 echt fout doet, maar het toestel heeft wel allerlei kleine implementatiefoutjes. De vingerafdrukscanner werkt bijvoorbeeld niet heel consistent en de verwerking van notificaties in de MIUI 12-software gaat niet helemaal lekker. Ook zijn er nogal wat onzinnige applicaties met het toestel meegeleverd en mist een zoomcamera. Allemaal geen drama, maar tel het bij elkaar op en je krijgt een smartphone die zich helaas niet helemaal kan meten met toestellen als de Samsung Galaxy S21, Apple iPhone 12 en OnePlus 9.