Menu

Google Pixel 6 vs Samsung Galaxy 21 review: buitenbeentje verslaat gevestigde orde

De topsmartphones van Google en Samsung kosten op dit moment beiden €790 en zijn erg aan elkaar gewaagd. In deze video leg ik ze naast elkaar en zoek ik uit welke de beste is.

Laat ik voorop stellen dat de Samsung Galaxy S21 en Google Pixel 6 allebei indrukwekkende smartphones zijn. Voor €790 haal je uitgebreide waterdichte toestellen in huis die draadloos kunnen laden, een prachtig scherm hebben en heerlijk snel in gebruik zijn. De camera’s zijn allebei erg goed, de toestellen worden lang ondersteund en ze hebben bijna alles wat je van een smartphone mag verwachten.

Pixel 6 vs Galaxy S21 38

Toch zijn er ook heel wat verschillen tussen de twee toestellen. De Samsung is compacter, heeft een beter scherm, is misschien iets krachtiger en heeft een uitgebreidere camera-setup. Bovendien is de OneUI software van Samsung uitgebreider dan Google’s vrij schone Pixel-schil. Daar staat tegenover dat de Pixel 6 schone Androidsoftware heeft die een strakkere ervaring biedt en bovendien beter ondersteund wordt. Ook de betere hoofdcamera van de Pixel is duidelijk beter dan die van de Galaxy S21, vooral in het donker. Tot slot heeft de Google Pixel 6 een betere batterij.

Mijn eigen voorkeur zou daarom bij de Pixel liggen, en ik denk dat dat voor de meeste mensen ook de beste keuze is. Toch is het moeilijk om een échte winnaar aan te wijzen. Ligt je voorkeur bijvoorbeeld bij de schermkwaliteit of wil je graag een zoomcamera? Dan is de Samsung Galaxy S21 juist de beste keuze. In deze video licht ik alle verschillen tussen de twee uit en help ik je te ontdekken wat de beste keuze voor jou is.