Menu

Samsung Galaxy S22 vs Apple iPhone 13 review: Grote rivalen zijn aan elkaar gewaagd

Het zijn waarschijnlijk de populairste high-end smartphones van dit moment: de Samsung Galaxy S22 en de Apple iPhone 13. Maar welke is eigenlijk het beste? Ik vertel het je in deze vergelijking.

De Samsung Galaxy S22 en Apple iPhone 13 zijn beiden erg populair en behoren tot de beste keuzes in het high-end segment. Dat staat als een paal boven water. Een winnaar aanwijzen, dat gaat niet echt. De verschillen in software zijn verreweg het grootste, en daar geldt vooral dat het systeem dat jou het beste ligt het beste is. Verder zijn beide smartphones erg goed, luxe en handzaam ontworpen en voorzien van heerlijke schermen, camera’s en processoren. De Samsung heeft een streepje voor met zijn uitgebreidere camera’s en soepelere scherm, terwijl de iPhone een betere batterij en iets steviger ontwerp heeft. Daar staat weer tegenover dat de Samsung zo’n €100 goedkoper is.

Uiteindelijk kan ik zeggen dat het hardwarematig gelijkspel is tussen deze twee telefoons. Softwarematig hebben ze beiden hun voor- en nadelen. Gezien de lagere prijs zou je kunnen zeggen dat de Samsung de betere prijs-kwaliteitverhouding heeft, maar daarmee vertel je zeker niet het hele verhaal.