Menu

Top 5: de beste smartphones onder €450 in 2022

Voor minder dan €450 koop je al een behoorlijk luxe en complete smartphone. Natuurlijk moet je wat concessies doen, maar je hebt voor dit geld wel echt een fijn toestel in handen. In deze video vertel ik je meer over de vijf beste smartphones onder €450. Dat zijn de Motorola Edge 20 Pro, de OnePlus Nord 2T, de Oppo Find X3 Neo, de Xiaomi 11T Pro en de Google Pixel 6a.

Voor €450 koop je een fijne, moderne smartphone met 5G-ondersteuning. Dat betekent echter niet dat je geen keuzes moet maken. Sommige toestellen in deze lijst zijn bijvoorbeeld waterdicht, maar leveren dan op andere vlakken weer in. De meeste toestellen in deze prijsklasse laden inmiddels supersnel op, maar dat geldt nou net weer niet voor de nummer één van de lijst. Je kunt ook kiezen voor een smartphone met een snelle chipset, maar dan is hij vaak weer wat ouder. Kortom: je zult altijd wat concessies moeten doen.

Motorola Edge 20 Pro 00

Toch is er wel een smartphone die die balanceeract ontzettend goed doet: de Google Pixel 6a. Dat is dan ook de nummer één van deze lijst. Hij kan niet heel snel opladen, is niet het meest luxe en heeft niet het mooiste scherm. Maar hij heeft wel een fijne chipset, een geweldige camera en prettige software met superlange ondersteuning. Een toestel waar je lang mee kunt doen, dus. Mocht je iets luxers willen, dan kun je bijvoorbeeld bij de Xiaomi 11T Pro of de Oppo Find X3 Neo terecht, maar die telefoons bieden beiden een duidelijk minder goede software-ervaring. De Motorola Edge 20 Pro biedt wel een goede software-ervaring én is luxe, maar wordt niet heel lang meer ondersteund. Keuzes, keuzes, keuzes… In deze video help ik je die goed te maken.