Menu

Sony Xperia 5 II review: compacte Androidtopper heeft sterk karakter

De Sony Xperia 5 II is de meest compacte Androidsmartphone die je op dit moment kunt kopen. Met zijn 6,1-inch scherm met een beeldverhouding van 21:9 is de telefoon vooral erg smal en daarmee handzaam. In deze review vertel ik je alles over de telefoon.

Sony Xperia 5 II 07

De Xperia 5 II kun je zien als de compacte variant van de Sony Xperia 1 II. Het scherm is gekrompen tot 6,1-inch en de resolutie verlaagd tot full HD+. Dat laatste heeft een duidelijk voordeel: het maakt een hoge verversingssnelheid van 120Hz mogelijk. Qua kleuren is het oled-paneel nog steeds erg mooi. De Xperia 5 II heeft het bekende strakke Sony-ontwerp zónder notch en is zoals altijd waterdicht.

Zoals je misschien van Sony gewend bent, ligt er een sterke focus op multimedia. De Xperia 5 II heeft stereospeakers en als een van de weinige high-end smartphones een audiojack. Ook de cameraknop die inmiddels van veel toestellen verdwenen is, is nog aanwezig. Achterop zitten drie camera’s: een hoofdcamera, een groothoekcamera en een zoomcamera. Die kun je via de gewone camera-app bedienen, maar ook via de uitgebreidere CinemaPro en PhotoPro apps.