Menu

Top 5: de beste smartphones onder €700 in 2022

Een betaalbare high-end smartphone koop je vanaf zo’n €550 en voor minder dan €700 zijn er een heleboel echt goede opties. In deze video bespreek ik de vijf beste smartphones onder €700. Dat zijn de Samsung Galaxy S21 FE, de Apple iPhone 12, de Google Pixel 6, de Xiaomi 12X en de OnePlus 9 Pro.

Voor minder dan €700 heb je de keuze uit topsmartphones van vorig jaar of ‘betaalbare’ high-end modellen uit 2022. Steeds meer fabrikanten komen met smartphones die weinig onderdoen voor hun echte toptelefoon, maar hier en daar wat besparingen doorgevoerd hebben om toch een aantrekkelijke prijs te houden. Het zijn vooral zaken als hoe luxe het ontwerp is, de schermresolutie en de camerakwaliteit die smartphones van minder dan €700 onderscheiden van de echte toppers, die vaak ruim €1000 kosten. Een enkele keer is de focus op luxe of een goede camera juist wel aanwezig, maar wordt bijvoorbeeld minder geinvesteerd in de chipset of extra’s zoals draadloos laden en een volledig waterdichte behuizing. De keuze is in ieder geval erg uitgebreid.

OnePlus 9 Pro voorkant

Natuurlijk zijn veel toestellen in deze klasse op Android gebaseerd, maar ook Apple biedt met de iPhone 12 een erg interessante keuze onder de €700. Hij is al iets ouder, maar toch nog erg goed en relatief betaalbaar. Wie echt een telefoon zonder compromissen wil moet bij OnePlus zijn, dat de OnePlus 9 Pro inmiddels voor minder dan 700 euro aanbiedt. De 9 Pro is in alle opzichten een topsmartphone en was niet voor niks het Pro-model van vorig jaar. Omdat de smartphonemarkt het afgelopen jaar niet heel hard ontwikkeld is maar dit toestel wel stevig in prijs gezakt is, kun je nu voor weinig geld een toestel kopen dat maar weinig onderdoet voor de toptoestellen van het moment. Een goede keuze dus, en met recht de nummer 1 van deze lijst.